Program


Heinrich von Kleist: O. márkiné

Heinrich von Kleist: O. márkiné

Heinrich von Kleist: O. márkiné története a teljes kiszolgáltatottság metaforája. Ocsmány, szentimentális és abszurd egyszerre.

 több

Aktuális előadásokHeinrich von Kleist: O. márkiné

Kleist novellájának színpadi adaptációja az eredeti szöveg narratíváját követi. A három jelenet három különböző idősíkot is magába foglal, nem feltétlenül az események lineáris sorrendjét követve. A történet a hős, ez esetben a hősnő nézőpontját követi: egy ártatlan, megerőszakolt nő perspektíváján keresztül ismerjük meg a történéseket, azok következményeit, valamint a környező világot. A történet szereplőit három színész játssza, de a megformált karakterek kiosztása logikus mintát követ, melynek alapja egyrészt az egyes karakterek hasonlósága, másrészt a főhőshöz való viszonyuk.
 
Heinrich von Kleist: O. márkiné története a teljes kiszolgáltatottság metaforája. Ocsmány, szentimentális és abszurd egyszerre. Elalélt állapotban megerőszakolja az a férfi, aki előzőleg kimenti öt erőszakoskodó férfi karjaiból egy erőd elfoglalása során. Hónapokkal később a nő ráébred arra, hogy gyermeket vár, mire a családja kitagadja, hiszen bár várandós, de nem tudja megindokolni, hogyan esett teherbe. Ezek után felad egy hirdetést, hogy jelentkezzen az a személy, akitől gyermeket vár.

Stáblista:
Szereplők: NAGY DÓRA, BÁRNAI PÉTER, SOÓS ATTILA
Dramaturg: SZÁSZ HANNA
Dramaturg konzultáns: RADNAI ANNAMÁRIA
Jelmeztervező: Szlávik Juli
Rendezőasszisztens: PIRÓTH KINGA
Rendező: SOÓS ATTILA

Időtartam: 70 perc, szünet nélkül