Program


INDONÉZ FILMKLUB

INDONÉZ FILMKLUB

Andrea Hirata első regényét még három követte, így tetralógiává nőtte ki magát az önéletrajzi ihletésű történet. Filmklubunk második vetítésén a Laskar pelangi folytatását láthatjuk. Tovább követjük a főhős, az immár középiskolás Ikal életét új barátai, Arai és Jimbron társaságában. Életkorukból adódóan jellegzetes és vicces kalandokba keverednek, nagy álmokat és reményeket dédelgetnek, az első szerelem is rájuk talál.

INDONÉZ FILMKLUB

Sang pemimpi (Az álmodozó), 2009, 122’

 

Andrea Hirata első regényét még három követte, így tetralógiává nőtte ki magát az önéletrajzi ihletésű történet. Filmklubunk második vetítésén a Laskar pelangi folytatását láthatjuk. Tovább követjük a főhős, az immár középiskolás Ikal életét új barátai, Arai és Jimbron társaságában. Életkorukból adódóan jellegzetes és vicces kalandokba keverednek, nagy álmokat és reményeket dédelgetnek, az első szerelem is rájuk talál. Együtt izgulhatunk velük, vajon sikerült-e a távoli indonéz falucskából Párizsba eljutniuk, hogy tanulmányaikat a Sorbonne-on folytathassák; sikerül-e meghódítani a szívüknek kedves leányt – egyáltalán valóra válhatnak-e nagy terveik, amelyekért fáradhatatlanul dolgoznak: napközben az iskolában, kora reggelenként pedig a kikötőben.

Rendezte: Riri Riza

Felhívjuk a nézők figyelmét, hogy a filmeket eredeti nyelven angol felirattal vetítjük!

A Transz | Tánc | Bali. Gill Marais fotóin c. kiállítás kísérőprogramja

Az Indonéz Köztársaság Nagykövetsége, a Hopp Ferenc Ázsiai Művészeti Múzeum és a Benczúr Ház Kulturális Központ együttműködésében megvalósuló programsorozat.

A film bármely korosztály számára megtekinthető.